Българка от смесен произход обучава животните

Деси Желева е българка от смесен произход, живяла в Полша. За първи път посещава България преди 25 години. Голямата й любов са кучетата, но дълги години тя остава несподелена заради алергия към тях. Деси обаче я преодолява и се превръща в позитивен кучешки психолог.

„Аз винаги съм се занимавала с кучета, в Полша - също. Винаги съм искала куче, но не можех да имам заради алергията. В тийнейджърската ми възраст тя отмина сама и тогава си взех първото си куче. Започнах по-сериозно да се обучавам по темата, защото исках да направя всичко правилно и да ги разбирам тези животни”, обясни Деси Желева в ефира на предаването "Социална мрежа".

„Когато дойдох в България, превърнах любовта си към животните в професия. Изненадах се, че тук има бездомни кучета, защото в Полша няма такъв проблем. Там законът за развъждане е строг и има много приюти. Тук, когато видях бездомните кучета, реших да започна да им помагам и да ги прибирам вкъщи. Те бяха дивички и аз започнах да ги обучавам, за да имат шанс да бъдат осиновени”, допълни Деси Желева.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.